Virksomhedsportræt


Det hele ligger i generne - fem generationer af "The Connolly Family" har skrevet historien om Red Mills.

Kan man fastlægge det specielle, der definerer en familievirksomhed? Det er svært at sige. Selvfølgelig er der et ekstra niveau af personlig indlevelse og engagement, men det alene forklarerer ikke helt den ubeskrivelige kvalitet, der har ført Connolly's RED MILLS støt fremad i over et århundrede, og det lyser endnu kraftigere i dag end det nogensinde har gjort.

På nuværende tidspunkt er der ikke færre end syv Connolly's involveret i den daglige ledelse af selskabet, herunder den administrerende direktør, Joe Connolly, og meddirektører, Bill, Michael og Gareth - der er den femte generation af klanen.
Helt tilbage fra Michael Connolly og hans søn William i 1908, til Liam, Joe og nu Gareth, er kerneværdierne forblevet de samme.



Holdningen er klokkeklar:
"Vi er forpligtet til at være eksperter i alt, hvad vi gør - og til at dele denne ekspertise generøst med vores kunder på tværs af vores produktsortiment" Det er ægte dyreelskere og de besidder en passion for dyreernæring, sundhed og velvære, der rækker ud over det sædvanlige. Teamet på Connolly's RED MILLS værdsætter dyr, uanset om de er højtydende eller familiefamilier.
Red Mills har et fantastisk team, der bl.a. består af eksperter inden for dyreernæring, der er på din side og deler ud af deres viden og erfaring, således du bliver en del af RED MILLS-fællesskabet, når du fodrer med produkter fra Red Mills.


Historien går mere end 100 år tilbage...

Beliggende i det naturskønne område Kilkenny i Sydøst irland, har Connolly's RED MILLS været hjemsted for familievirksomheden siden 1908.
I dag er de et af de mest pålidelige globale navne, når vi snakker High performance feed, foder til hunde, katte og landbrugsprodukter, men oprindelsen var faktisk så ydmyg, som et friskbagt brød.

I 1800'erne blev the Connolly's ramt af ophævelsen af Corn Laws. På baggrund af den store hungersnød faldt et ton korn til 1/20 af dets tidligere værdi og som tusindvis af andre flygtede Connolly's til Amerika.
20 år senere i 1866, vendte Michael Connolly, som nu var 36, tilbage for at arve familiens bagværk. Han var emigreret til Long Island i New York i 1840'erne, hvor han arbejdede for en fransk hestemand der var baseret der, og mens han var væk var den store hungersnød og økonomiske uro stille blevet ændret i Irland.
Men i 1866, da Michael var vendt hjem, så han potentiale i en mølle på floden Barrow, bygget i 1758 af englænderen John Handy. I 1908 købte han møllen i Goresbridge, genstartede den som William Connolly & Sons Ltd - opkaldt efter hans yngste søn, William.
Og her har vi grundlaget for Connolly's RØDE MØLLE. Hver generation arbejder så hårdt som muligt, ikke for sig selv, men for at skabe en bedre forretning for den næste generation.

Brandet - Red Mills

Da sønnen William overtog, var der fire andre møller i området, der alle producerede lignende produkter til det lokale landbrugssamfund. Så for at få Connolly til at skille sig ud, malede han taget på møllen rødt - og ubevidst skabe et mærkeikon, der nu er kendt over hele kloden som Connolly's Red Mills.
William styrede virksomheden gennem to verdenskrige, depression og mund- og klovesyge i 1941. Oprindelsen af en moderne højteknologisk mølle opstod i 1950'erne, da den var forbundet med det nationale el-net for første gang. I 1954 var den tredje generation af Connolly-familien ved roret - i form af Willam's søn, Liam Connolly. Han var drivkraften bag Connolly's RED MILLS for det næste halve århundrede og skabte innovation, ny produktteknologi, et salg og en markedsføring, som skulle gøre virksomheden global.

Innovatorer

I 1963 kom den lokale galoptræner Paddy Mullins til Connolly's for at få rådgivning om en hest, der ikke ville spise op. De lavede på daværende tidspunkt ikke hestfoder, men Liam besluttede sig for at arbejde på det. Han lavede en opskrift, der omfattede alle hestens ernæringsmæssige krav, og allerede dengang var der fokus på at blandingen skulle være appetitvækkende og let fordøjelig.
Han producerede et foder, der blev vendepunkt i Mullins' karriere og i hestens udvikling, og Mullins fortsatte med at vinde - sejrede i 1966 i Powers Gold Cup og i 1967 i Irish Grand National.

I 2017 fodrede Connolly's Red Mills på intet mindre end 93 gruppe 1 vindere, verden over.